sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tuhat ja yksi yötä

Päivän ensimmäinen kahvi saatu eteen. ^^ Ja joo, unirytmi on nyt taas vähän miten sattuu... mut minkäs teet kun on loma... : D Ei vaan, ei tämä myöhään nukkuminen pidemmän päälle hyvä juttu ole, tälle pitää kyllä tehdä jotain.

Hyvien yöunien saantia on monesti kehuttu hiusten kannalta tärkeäksi. Yleensä nukun yössä (tai päivässä : D) 8-10 tuntia luonnostaan, siis jos mulla ei oo herätystä tai mikään ei häiritse mua. Mutta yleensä pyrin nukkumaan sellaiset 6-8 tuntia. Ja niillä yleensä pärjään koko päivän, joskus saatan tosin raskaan päivän jälkeen ottaa päikkärit.
Jossain oli tutkittu että päikkärit ois ehdottoman terveellisiä, siis ei liian pitkät vaan ihan pienet nokoset.

Eräs opettajani taas sanoi että hänen mummonsa oli sellainen että hänen ei tarvinnut nukkua kuin tunti yössä ja hän voi täysin hyvin - on siis edelleen elossa - opettaja oli jo noin keski-ikäinen. En tiedä otinko sitä ihan todesta, niin uskomattomalta kuullostaa. : D
Mutta sellainen ihminen, jolla on kamalasti univelkaa eikä nuku öitään kunnolla eikä edes korvaa yöunia pienillä päikkäreillä niin voi hyvinkin olla hiusten kasvun tai kunnon kanssa.

Kasvavatko hiukset paremmin / nopeammin päivällä kuin yöllä:

Tästä en ole löytänyt vielä muuta kuin ihan netin keskustelupalstoja ja siellä on aina ristiriitaisia kommentteja, jotka usein perustuvat omiin kokemuksiin. 
Mutta jos nyt ihan maalaisjärjellä ajatellaan: liikunta ja verenkierto (päänahassa) lisää hiusten kasvua, joten eikös sitten liikkuessa ja hereillä ollessaan kun touhuaa kaikenlaista niin ole parempi verenkierto? Eli loogisesti ajateltuna uskoisin että hiukset kasvaa paremmin päivällä. 

Silti kyllä luulen että elämäntavoilla ja liikunnalla on suurempi merkitys hiusten kasvuun kuin sillä miten nukkuu yönsä. Eihän se paljon hiuksia auta jos nukkuu hyvin, mutta syö epäterveellisesti (tietenkin poikkeuksia on, jotkut voivat elää roskaruoalla ja ties millä huolettomasti ja paksut pitkät hiukset löytyy silti).
Se ei tietenkään tosin tarkoita sitä, etteivätkö hyvät yöunet olisi hyvä juttu. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti