keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Näin kasvatan hiuksiani

Olen huomannut että mitä enemmän hiukseni ovat tässä kasvaneet, sitä suurempi halu useimmilla tutuillani on sitä leikellä ja tasoittaa. Mulla on kuitenkin niin huonoja kokemuksia siitä eikä kasvatus ole sen takia edennyt usein mihinkään (pahimmassa tapauksessa sitä hyvää hiusta on lähtenyt jopa vuoden kasvatus pois).
Joillekin hiusteni pituus saattaa olla ihan oikea ongelma. Hiukseni eivät siis ole paksut, myönnän sen itsekin. Mutta eivät ohuetkaan ja näyttävät hyviltä pitkinä. Enemmistön suusta olen kuullut että pitkät hiukset sopivat minulle kuin nenä päähän.
Mutta en kuitenkaan aio päästää latvojani siihen kuntoon, että ne todella kuivuisivat ja tippuisivat vanhuuttaan pois. Onneksi latvat ovat vielä tosi hyvässä kunnossa (ihan kehuttu juttu) ja kiiltävät. Kaksihaaraisia toki on, mutta niistä pääsee leikkaamalla.
AINAKIN vyötäröpituuteen asti jatkan ihan pelkästään kaksihaaraisia - yksitellen - leikkaamalla. Sitten kun suurin osa latvoista (osa BSL-pituudessa) on samassa pituudessa, tasoitan hiukset niin, että latvoista tulee suhkot tasaiset. Siitä jatkan taas kasvatusta samaan malliin niin pitkäksi kuin tämä kasvaa, tasoitellen aina sitä mukaa, kun siihen on tarvetta.

Pyrin tietenkin pitämään latvoista extrahyvää huolta ettei niitä joudu leikkaamaan ennen aikojaan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti