lauantai 21. heinäkuuta 2012

Etelän ja pohjoisen hiuslaadut

Oonkin jo pitkään miettinyt et mikä tekee sen niin ilmiselvän eron näiden maiden asukkaiden hiuksissa? Tai yleisemmin, jos mennään vaikka Intiaan tai johonkin muuhun lämpimään maahan niin hiusero on heti havaittavissa. Myös se että siellä ei vanhemmilla naisilla ole hiuksia leikattu lyhyeksi vaan siellä on pitkiä ja TOSI pitkiä hiuksia, jotka ovat nutturalla tai muilla hienoilla kampauksilla laitettu kiinni.
Jossain satunnaisesti netissä lukee miten kyseisen "lämpimien maiden" neidit ovat kauhistelleet suomen hiushoitoa ja laatua. Että miten se on mahdollista. Joskus joku TOSI pitkätukkainen nainen oli sanonutkin, että esim. Suomessa hiuksia pestään liian usein ja hoidetaan yleensä aika huonosti. 
Jotkut taas sanovat, että lomaillessaan näissä muissa maissa hiusten kasvu nopeutuu merkittävästi ja hiuksissa tapahtuu selvä muutos.
Suomessa toki näen silloin tällöin yhtä komeita hiuksia kuin ulkomaisillakin naisilla on. Pitkiä, paksuja ja hyvin hoidettuja. Miksemme suomalaiset siis pystyisi samaan? 

Oi jos saisin käsiini jonkun TOSI pitkätukkaisten hiustenhoidon käsikirjan. <3 Olisiko edes mahtavaa. : D
Sitten myös törmään tähän etenkin keskustelupalstoilla että vain ulkomaalaisilla naisilla kasvaa hiukset niin pitkiksi ja suomalaisten on turha edes haaveilla sellaisesta. Mutta en usko että porukkaa voi jakaa näin suorasti vain kahteen eri kastiin. Pohjoismaistakin löytyy näitä runsashiuksisia ja pitkätukkaisia naisia yllin kyllin.
Luulen että homman nimi on enimmäkseen se, että suomalaisittain kuuluisin hiustyyli on se, että on jokin "pirteä" lyhyt malli ja useimmat, jotka haluavat kasvattaa pitkät hiukset, kyllästyvät siihen urakkaan (johon menee vuosia) ja palaavat sitten entiseen, siistiin malliin.
Ajatus 4-10 vuoden kasvatuksesta huimaa päätä + se tunnollinen hoito ja aika, minkä ne hiukset vaativat. Kaikki eivät vain jaksa sellaista. 

Ennen vanhaan joissain perheissä oli tapana taas hiusten leikkaamattomuus. Hiuksia ei annettu leikata ja vanhemmilla rouvillakin oli upeita paksuja palmikoita ja vaikka mitä. 

Vaikka blogistani ja postauksistani näkee että ihannoin pitkiä hiuksia naisella kuin naisella, en allekirjoita sitä että "naisella on oltava pitkät hiukset" tai että "pitkät hiukset ovat naisen kruunu". Olen vain aina halunnut ja tuntenut omakseni pitkät hiukset ja tiedän, että pitkissä hiuksissa tunnen olevani oma itseni ja ns. "aito". : ) En puutu siihen, minkälaisia hiuksia muut tahtovat kantaa, vaan ajattelen että jokainen kulkee tyylillään. Siihen kuuluu niin lyhyet, puolipitkät, kuin pitkätkin hiukset. Olen vain hurahtanut siihen viimeisinpään. ^^
Vähän niin kuin tyyli. Jos pidän rock-henkisistä vaatteista, en pukeudu kukkamekkoon, koska se ei ole osa minuuttani. Hiukset ovat osa persoonaani ja tyyliäni. Kokonaisuutta.

Aitous on kaikkein kauneinta. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti