tiistai 17. heinäkuuta 2012

Lyhyet vs. pitkät hiukset

Mulla on yleensä tapana kattella ulkona liikkuessani porukan hiuksia ja hiustyylejä, kampauksia, värejä yms. Hirvittävän monella näkyy olevan - ainakin keski-ikäisillä ja vanhemmilla - ihmeellisesti leikatut hiukset, yleensä siinä joku luonnottoman näköinen väri (liian silmiinpistävä) tai sitten joku ihan ihme malli, joka ei (minun mielestäni) sovi kys. henkilölle ollenkaan vaan näyttää oudolta.
Olenkin tässä jo pitkään itsekin miettinyt, että kuuluukohan minun tuttuporukkaani ihmisiä, joiden mielestä vanhemmalla naisella ei saisi olla pitkät hiukset. Googletan paljon ja tykkään lukea - etenkin hiusaiheisia - keskusteluja ja siellä aina törmää tähän "yli 30-vuotiaalla naisella ei saa olla pitkät hiukset". Ja tietysti kun tarkemmin selaa keskusteluja niin saa ainakin rivienvälistä luettuna sen käsityksen että pitkät hiukset eivät pue KETÄÄN vanhempaa ihmistä.
Aina törmää tähän "maan vetovoima" ja "lyhyet hiukset nuorentaa"-mantraan. Ja siihen että pitkät hiukset on nuorille tarkoitettuja.. Kun ikää on mittarissa + 30 niin on PAKKO leikata hiukset, muuten tulee sanomista ja sinua katsotaan vinoon. Täällä paikkakunnalla missä mä asun, oon nähny ainoastaan KERRAN vanhemman henkilön jolla on ollu pitkät hiukset. Ja ne oli upeat. Luonnostaan harmaantuneet, mutta silti paksut, tuuheat, lievästi kiharat.

TOSIASIOITA LYHYISTÄ HIUKSISTA. Mulla on tosin muutama, ihan 20-vuotiaita kavereita, toinen taitaa olla jopa nuorempi, jotka on leikannu IHAN LYHYEKS HIUKSET. Ja kyllä niitä kuvia kattellessa se tukka tyyli vanhentaa. Esimerkiksi tuosta nuorempi henkilö on tosi siro, laiha. Puolipitkillä hiuksilla näytti tosi hyviltä ja kasvot näytti tosi kapeilta. Nyt sitten kun lyhyet hiukset on leikattu, pää näyttää ihan oikeasti leventyneen ja pyöristyneen. Enkä mä nyt vinoile mitään vaan ihan totta.
Myös tälle toiselle kaverille ois sopinu ne hiukset, mitkä just ja just sai kiinni ja niissä oli sentään joku malli, vaikka olivatkin pidemmät. Kyllä usein kuulee hänen suustaan, kun niissä hiuksissa on niin kova taistelu aamuisin, kun sitä ei saa mitenkään päin ja on niin ärsyttävä. Mutta kasvot tosiaan näyttää hänelläkin pyöreiltä. Jotenkin koko ihmisestä tulee isompi olemus. En tiedä... ei oikein sovi.
Mutta mielestäni se ilmaisu että lyhyet hiukset nuorentaa ei kaikkien kohdalla pidä paikkaansa. Se on päivänselvä asia, että lyhyet hiukset vaativat kasvoilta ja pään / kallon muodolta niin paljon, ettei se kaikille sovi, oli ikä sitten 30 tai 70. Vaikka hiuksia kuinka leikkaa niin ei ne rypyt ja juonteet hiusten leikkauksella katoa.
Ja sitten se, että mielestäni hiuksia ei pitäisi leikata vaan iän mukaan ja sen takia kun naiset työpaikalla yms. muualla painostaa. Tärkeintä on se, että tuntee hiukset omikseen ja on ITSE tyytyväinen niihin.
Sitten tämä ristiriitainen seikka että lyhyet hiukset nuorentaa, mutta sitten haukutaan (keskustelupalstat) vanhempia pitkätukkia nuoruuden tavoittelijoiksi. En ihan ymmärrä tätä lausetta? Eikös se nimenomaan ole nuoruuden tavoittelua, jos haluaa näyttää nuoremmalta lyhyillä hiuksilla?
Mulla on ollu joskus lyhyet hiukset ja mä tykänny niistä YHTÄÄN. Kaikki kyllä kehu kovasti et on ihanat ja blaablaa, mutta mä INHOSIN NIITÄ YLI KAIKEN. En vaan tuntenu niitä yhtään omikseni. Ne oli jotain niin karseaa. Vanhoja koulukuvia katsellessa ihan menee kylmät väreet kun ne hiukset on jotain niin kamalaa. Kun ei sovi niin ei sovi. Piste.

Mä pidän hiukseni pitkinä niin kauan, kunnes ne ei oikeasti enää näytä hyviltä - ohentuminen - mutta en niitä kyllä ihan tätikampaukseenkaan aio vetää. Katsotaan sitten, miten käy. 

P.S. Eikä 30-vuotias ole edes VANHA, vaan KESKI-IKÄINEN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti