perjantai 20. heinäkuuta 2012

Muutamia netistä bongattuja juttuja : )

Heps jeps. Eli tässä nyt oon rohmunnu kahvikupposen eteeni ja selailin noita keskustelu-palstoja, missä keskusteltiin hiuksiin liittyvistä ongelmista. Yllätyin suuresti kun yhä useammissa melkein alussa oli heti suurin piirtein kirjoitettu näin: "Hiukset eivät kasva. Latvat ovat huonokuntoiset ja karheat. Suoristan / kiharran hiuksia päivittäin ja pesen ne myös päivittäin."

Voevoevoe...

Ihan nyt sormia syyhyttää kirjoittaa vastauksia tänne... : D Ne, jotka tänne niitä eksyvät lukemaan, toivottavasti niistä on jotain hyötyä. ^^

Yleisin tuntuu olevan tuo suoristaminen / kihartaminen päivittäin ja sitten perään että koska saan pitkät hiukset ja mitä minun pitää tehdä. Jos oikeasti haluaa pitkät hiukset niin tuollaisin - ainakin sen päivittäisen - rääkkäämisen voi suosiolla jättää pois. Ellei halua sellaista tukkaa, josta huonokuntoiset latvat tippuvat pois eivätkä hiukset saa pituutta. Useimmiten tässä on syy siihen "miksei hiukset kasva". Hiukset kyllä kasvaa, mutta nämä käsittelyt tappavat ne totaallisesti. Lämpösuoja on hyvä olla, mutta siinä on vain se ero, että se ei tapa hiuksia niin nopeasti.
Hiukset eivät kestä tällaista rääkkiä joka päivä, vaikka olisikin sitten minkälaiset lämpösuojat. Tietysti vahva- ja paksuhiuksisten hiukset kestävät käsittelyä enemmän, mutta yleensä meillä suomalaisilla on valitettavan hauras hiuslaatu, mikä ei helpostikaan kestä. : )

Toinen aika yleinen aloitus minkä näen on se, että voiko hiusten kasvua jotenkin nopeuttaa.
Vastaus on, että jos hiustenkasvusi on hidastunut esim. jonkun ravintoaineen puutoksen seurauksena, voit saada taas oman geneetttisen hiuskasvusi ennalleen korjaamalla tilanteen (syömällä monipuolisesti) ja vitamiinilisiä naamariin vaan.
Mutta jos hiuksesi kasvavat jo maksimipituudessa, niitä ei saa millään ilveellä kasvamaan normaalia vauhtia nopeammin. Ainut mikä määrittää hiusten pituuden loppupeleissä on aika, hoito ja ravinto. Niin, ja ne geenit. : D

Eipä mulle nyt tällä erää muuta tullut mieleen. : ) Heipä hei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti