lauantai 14. heinäkuuta 2012

Netin löytöjä

Jokainen hiuksiaan kasvattava - minä mukaan lukien - on varmasti ainakin kerran mennyt googleen ja kirjoittanut hakusanoiksi vinkkejä hiusten kasvatukseen / kasvuun.
On sitten nyt ihan pakko itsekin kirjoittaa sellainen vinkkilista. Lista siis perustuu ihan omiin kokemuksiin. ^^

Olen yrittänyt parantaa hiusten hoitoa siis jo vuosi sitten. Ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Myös puolueeton tuomari eli poikaystäväni on sanonut että ennen se oli niin että sillä oli hiukset paljon paremmassa kunnossa kun mulla ja nyt se on toisin päin. : D Khjäh khjäh...

Hiustenhoidon A ja O By Janzuu:

1. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio. Varmista että saat monipuolisesti kaikki ravinteet ruokavailostasi. Kannattaa sen lisäksi syödä monivitamiinivalmisteita. Itselläni on käytössäni Pirkan monivitamiinivalmiste, jossa on mm. monipuolisesti vitamiineja, sinkkiä yms. muuta, mitkä ovat yleisen terveydenkin kannalta hyväksi. Ja ei ne sinun hiukset kuole vaikka innostuisit herkuttelemaankin. : D

2. Biotiini. Tämä yleensä auttaa hiusten kasvun nopeuttajana vain silloin, jos kärsit biotiinin puutoksesta ja hiusten kasvu on hidastunut sen takia. Itse napsin Biorion-eläinbiotiinia 1-3 kk kuureina, 1-2 nappia päivässä ja pidän sitten n. 2 viikon - kuukauden tauon ja aloitan taas.

3. En harrasta säännöllistä liikuntaa, mutta uskon että silläkin on oma tehtävänsä hiusten kanssa. Olen nyt ihan lähiaikoina aloittanut harrastuksena ratsastuksen, joten siitä voisi tullakin jotain. Mutta tiedän myös ihmisiä jotka eivät harrasta liikuntaa juuri nimeksikään ja hiukset kasvavat silti ihan nopeasti.

4. Päänverenkierron lisääntyminen. (?) Hieroin joskus päänahkaa päivässä noin 15 minuuttia ja netissä kirjottavilla oli siitä positiivisia vaikutuksia hiustenkasvuun. Mun mielestä siitä ei kyllä ollut mitään hyötyä. : D Ehkä mulla on sitten ihan hyvä ääreisverenkierto...

5. Vihreä tee. Se on ihan lemppari. En senkään vaikutusta hiusten kasvuun osaa sanoa, mutta sitä tulee aina juotua. Googlettakaan "vihreä tee hiusten kasvu" niin sieltä löytyy mielenkiintoista juttua. Sillä saattais kyllä jotain tekemistä hiusten kunnon kanssa olla... tiedättehän länsimaiset naiset, joilla on superpitkät hiukset ja hirveän paksut? Siitä oli tehty tutkimuskin kai että kun ne juo aina vihreää teetä niin sen takia niillä ois niin hienot hiukset. Ota siitä sitten selvää... Ai niin, ja vihreän teen antioksidantit kuulemma parantaa hiusten kasvua ja ennältäehkäisee hiustenlähtöä.
Ei kai siitä mitään haittaakaan ole ja sitä paitsi se on hyvää. : P Omnom.

6. Kananmuna. Olen alkanut taas pitkästäaikaa syömään näitä. Netissä myös kehuttiin vaikutusta hiuksiin, mutta en tiedä siitä sitten kun en kuitenkaan ihan jokapäivä syö. Jossain kirjoitettiin myös että tekee hyvää hiuksille jos ne pestään kananmunalla. Minäkin sitä kokeilin, mutta sillä erotuksella että annoin sen ensin vaikuttaa vähän aikaa ja pesin sen sitten normi shampoolla pois (en pitänyt siitä ajatuksesta että sitä jäis hiuksiin : D) ja mun mielestä vaikutus oli aika positiivinen. Kiiltävämmät ja ilmavammat hiukset. Tosin ei ollu enää seuraavana päivänä. : ( Pitää joskus kokeilla uusiks.

7. Kumilenksut ja ponnarit + pinnit. Vältä näitä! Paitsi hätätilanteessa. Hiuksien kiinnipitäminen ei tee hyvää päänahalle, etenkin jos ponnari on kireällä sillä veri ei kierrä kunnolla ja jos hiukset joutuvat liian kovalle rasitukselle tai jos ne on hauraat niin hiustuppi saattaa vaurioitua.
Tästäkin oli tehty joku tutkimus - onko siihen sitten uskomista? - että oli tutkittu ihmisiä jotka oli aina pitäneet hiuksia esim. ihan ponnarilla ja hiuksista näkyi vielä niiden aiheuttamat vauriot. 
Mä pidän hiuksia kiinni vaan kun oon töissä tai jossain sellaisessa ettei hiuksia voi pitää auki. Ja mun päänahka ei kestä kiinnipitämistä, en tiedä mikä siinä on. Jos ne on vähänkin kireämmällä edes puolituntia niin päänahka on ihan kipeä. Olen siis antanut niiden olla auki. 

8. Hiukset auki vai kiinni nukkuessa? Siinäpä vasta kysymys. Tunnen erään tosi pitkähiuksisen, joka nukkuu aina hiukset auki eikä ne siitä mihinkään ole kulunut. Itsekin nukun. Katsotaan sitten miten käy kun ovat pidemmät. Tämä saattaa olla ihan tottumiskysymys.

9. Hiustenkäsittelyt: tupeeraus, permanentit, kihartaminen, suoristaminen... Nämä kaikki olisi syytä jättää pois! Hiuslaatuni on luojan kiitos sllainen, että sille ei oikein mitään muuta tarvitse tehdä kun harjata ja tarpeen mukaan hoitosuihketta niin se on siinä. Mutta se on takuuvarmaa että näillä onnistut tuhoamaan hiukset kuin hiukset.

10. Värjäys. Kaikista pahin värjäyshän on ilman muuta vaalennus. Ja siihen päälle vielä värinpoisto niin tuhotut hiukset ovat takuuvarmasti. Kaikista hellävaraisin (jos värjäät) tapa olisi ottaa mahdollisimman lähelle omaa väriä oleva väri. Mutta jos sinun vaaleat hiukset on pakko saada, niin siinä ei auta mikään muu kuin tasoitus, koska latvat eivät sitä kestä, yleensäkin kun vaalealle on se värinpoisto tehtävä. Siis jos alkuperäväri on tummempi.
Itselläni on punapigmenttiä hiuksissa jonkin verran ja olen ajatellut taas värjätä punaiseksi, koska se on omaa väriä lähin ellei ruskeaa lasketa. Värinpoistoa ei ole onneksi koskaan tehty, koska tajusin siitä kieltäytyä. Mutta mieleen tulee tarina eräästä ex-luokkalaisesta, joka oli käynyt läpi varmaan kaikki mahdolliset hiusvärit ja kaksi tai kolme värinpoistoa ja totuus oli se että hänellä ei enää hiukset kasvaneet edes olkapäille asti kun olivat niin hamppua.
Ja suositeltu värjäysvälihän on 2 viikon välein, mutta itse sanoisin että pelkkä juurikasvu värjäys 1-2 kk välein ja latvat vasta sitten kun on pakko. Jos sinulla on jo monta väriä laitettu niin laita osa väristä 20 minuutiksi hiusjuureen ja viimeiseksi 10 minuutiksi latvat. Näin latvat eivät kärsi niin paljon.

11. Latvojen tasaus. Se ei nopeuta hiusten kasvua millään tavalla, vaikka sitä joskus väitetäänkin. Mutta jos latvoja ei tasoiteta, ne haaroittuvat ja katkeilevat jolloin lopputulos on se, että se kasvatettu määrä lyhenee kuitenkin koko ajan. Pidä siis huoli että leikkaat haarahiukset säännöllisesti. Osta siihen tarkoitukseen kunnon hiustenleikkaus-sakset, sillä esim. tylsät keittiösakset saattavat haaroittaa hiuksia vain lisää.

12. Hiuksien kuivaus. Kaikista paras tapa on antaa niiden kuivua itsekseen, sillä hiustenkuivaajakin aiheuttaa vaurioita hiuksiin. Itse en ole käyttänyt hiustenkuivaajaa vuosiin, paitsi silloin kun värjättiin joskus viime vuonna ja kaveri ei halunnut odottaa hiustenkuivumista niin pakkohan se oli suostua. Mutta vain hätätilanteessa!

13. Hiusten harjaaminen. Harjaa hiukset aamuin illoin. Selvittele aina ensin pahimmat takut käsin! Laita tarpeen mukaan selvittävää hoitosuihketta. Aloita harvapiikkisellä kammalla (itselläni on afrokampa, joka toimii tosi hyvin), mieluiten puukampa ja muista aina aloittaa harjaus latvoista! Etene varovasti ja kärsivällisesti ylöspäin. Kun hiukset ovat niin selvitetyt että takkuja ja solmussa olevia hiuksia ei ole, harjaa ne tavallisella kammalla huolellisesti. Näin ehkäiset suuresti kaksihaaraisten syntyä ja hiusten katkeilua. Ja nyrkkisääntö: Älä ikinä harjaa hiuksiasi märkänä! Vasta kun ne ovat täysin kuivuneet.

Siinäpä ne mun niksit olikin. Lisätkää ihmeessä jos jotain lisäiltävää on. : ) Kiitos ja kumarrus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti