perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kampaamovärit vs. markettivärit

Hmm... en ole värjäyttänyt hiuksiani kuin kerran kampaajalla - minun kukkarolleni hieman hintavaa puuhaa. Ja valitettavasti viime kerrasta jäi niin huonot muistot, etten ole viitsinyt mennä, etenkään kun kaikilla kohtaamillani kampaajilla on taipumus ehdotella lyhyttä mallia. Kun kieltäydyn, ehdotetaan tasoitusta, sitten kuitenkin 1-2 cm tasoitus muuttuukin kymmeniin sentteihin ja hiukset lyhenee olkapäämittaan. Joten kiitos, mutta ei kiitos.
Enkä tarvitse edes kampaajaa näitä tasoittaman, kun osaan tasoittaa nämä kyllä itsekin, jos tarve vaatii. Mutta, mietin tässä että onko markettiväreissä ja kampaamoväreissä jotain eroa? Varmaankin se ainakin, että kampaamoista löytyy varmasti monipuolisempia sävyvaihtoehtoja. 
Perusväreillä on ihan kätevää värjätä kotona, ei ole niin suuri vaara ettei sävystä tulekaan oikea yms. muuta vastaavaa. Esim. punainen, violetti ja musta toimii mulla enemmän kuin hyvin, lopputulos on aina hyvä. 
Sitten jos haluaa tietyn sävyistä ruskeaa tai vaaleaa, niin silloin kannattaa ehdottomasti mennä kampaajan käsittelyyn, ettei sävystä tule väärä.

Sillon surullisen kuuluisana päivänä, kampaamovärjäyksessä mulle piti laittaa just tota mustaa ja punaista. Sanoin etten halua leikkausta, en missään nimessä. Mutta kampaaja onnistui puhumaan minut ympäri sellaisilla verukkeilla kuin että väri pysyy parempana pidempään kun vähän leikkaa (tietysti nyt tajuan, monien vuosien jälkeen, että sehän oli ihan humpuukia). Pitkät hiukseni lyhenivät vain vähän yli olkapäiden mittaisiksi. Sitten pohjaväriksi mustaa joiden sekaan KIRKKAAN punaisia raitoja. No kampaaja tietty aloitti ensin raidoista ja laittoi sitten mustan värin.
Odoteltiin hetki ja homma oli valmis. Tulos oli tumman ruskeaa oranssein raidoin.
Sen jälkeen eniten katkeroiduin kampaajalle siitä, että olin mennyt halpaan ja siinä että jälleen kerran yksi kampaaja onnistui puhumaan minut leikkaamaan hiukset väärillä verukkeilla. Ja vaikka väri olisikin pysynyt paremmin tasoituksen takia, niin miksi olisin halunnut että päässäni säilyy ne kammottavan oranssit raidat?
Leikkausta tai ei, väri kului takaisin omaksi vaaleanruskeaksi / maantienharmaaksi alle kuukaudessa. Huoh. -.-

Jopa kotivärjäyksellä olen saanut paremman lopputuloksen, jopa ihan halpisväreillä. Joillekin kampaamovärit sopii, mulle ei. Markettiväreillä pärjätään. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti