lauantai 14. heinäkuuta 2012

No Poo

Oletteko kuulleet nykyajan ilmiöstä, jota kutsutaan shampoottomaksi elämäksi? Hiukset siis pestään shampoon sijasta etikalla ja ruokasoodalla tai (ehkä pahemmassa tapauksessa) pelkällä vedellä.
MINÄKIN myönnän että joskus viime vuonna tätä kokeilin, mutten osaa sanoa oliko sillä mitään parempaa tai huonoa vaikutusta hiuksiin. Hiuksista kavereiden mielestä tuli kyllä sileämmät ja pehmeämmät, mutta enhän minä kenellekään uskaltanut sanoa etten pese enää shampoolla... : D
Mutta - en edes muista miksi - aloitin sitten taas shampoopesun, taiis olla sen takia kun aloin taas värjäämään näitä kutrejani...

En oikein osaa sanoa onko tuo niinkään hyvä juttu, mutta siitä olen yhtä mieltä että suomalaiset pesevät liian usein hiuksiaan. Eräs tuttuni... tai no aika monikin, nostaa metelin siitä jos sanon että hiuksia ei saisi joka päivä pestä. Ne on kuulemma pakko pestä ja aina vain parempi jos käy vielä kaksikertaa päivässä suihkussa.
Hui. En halua edes kuvitella kuinka paljon hiukseni ohentuisivat jokapäiväisestä pesusta ja kastelemisesta. Etenkin kun niiden kuivumisessa menee jo se 2 tuntia ainakin.
Sen sijaan kuulemma pesuvälien harventaminen tekee hyvää hiuspohjalle ja ehkä jollain tavalla hiuksillekin. Ajattelin tässä nyt kun on loma niin kokeilla sitäkin. Pesen siis nykyään joka toinen päivä ja näin alkuun voisin harventaa joka kolmanteen päivään.
Jokapäiväisen hiustenpesun ymmärrän silloin, jos hiuksiin laitetaan ties mitä lakkaa, geeliä yms. muuta, että ne on pakko pestä. Mutta itsessään päivän aikana hius ei voi mitenkään likaantua niin paljon että jokapäiväiselle pesulle olisi tarvetta.

Nopeasti rasvoittuva päänahka:

Tämä on monen suuri huolenaihe. Ja tämän vuoksi melkeinpä suurin osa pesee hiuksiaan päivittäin. Mutta siinä päivittäin pesussa se syy yleensä juuri onkin. Hiuspohja tottuu päivittäiseen pesuun ja mitä enemmän ja useammin niitä hiuksia pesee, sitä enemmän ja nopeammin ne rasvoittuvat, eli ovat pesua seuraavana päivänä jo yleensä sen näköiset, että suihkussa pitäisi käydä uudestaan.
Mutta erääseen asiaan minä ihan tässä nyt vähän aikaa sitten kiinnitin suuresti huomiota. Minulla on aina ollut hiuksia pestessä tapana laittaa ihan reilulla kädellä shampoota. Netistä sitten luin shampoon ns. "oikeasta pesumäärästä" ja päätin pienentää sitä noin teelusikalliseen. Vaikutus ja muutos oli havaittavissa jo seuraavana päivänä!
Yleensä hiustenpesusta hiukseni ovat ilmavat ja tuuheanoloiset, mutta seuraavana päivänä on jo niin latistunut kuva, että tekisi mieli painua suihkuun uudestaan. Nyt eilen pesin juuri toissapäivänä pesin pienemmällä shampoomäärällä ja olin jo tänään menossa suihkuun kun harjasin hiuksiani ja katsoin, että ne ovat sen näköiset ja tuntuiset, aivan kuin olisin jo tänään käynyt suihkussa.
En viitsi turhalla pesulla rasittaa hiuksia turhaan joten huomenna suihkuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti