lauantai 14. heinäkuuta 2012

Haaste hiuksille

Tykkään antaa itselleni haasteita hiustenleikkauksessa. Esimerkkinä toimii hyvin tuttuni, joka päätti ettei leikkaa hiuksiaan 3 vuoteen ollenkaan, paitsi tietysti sitten jos ne menee aivan järkyttävään kuntoon. Hän hoiti hiuksiaan niin hyvin kuin vain voi ja hiukset kasvoivat 3 vuodessa alaselkään asti. Kun kolme vuotta oli täynnä, hän leikkasi kaikki huonot latvat pois kerralla.
Hiuksista tuli aivan upeat. Ei voi muuta sanoa. Mutta totuushan on että ainut hiusten kasvatuksessa tärkeimmät keinot on niiden hoito ja aika. Tunnen ihmisiä, jotka ovat saavuttaneet alaselkäpituuden vasta 12-13 vuodessa ja niitä, jotka ovat päässeet samoihin mittoihin 3-5 vuodessa. Ruokavaliolla ja lisäravinteilla voi olla vaikutusta kasvuaikaan, mutta loppupeleissä sen määrittää geenit.

Mietinkin nyt, piilottaisinko sakset siihen asti, kunnes saan valkoisen lakin, eli 2-3 vuodeksi? Pystyisinkö minä siihen?
Tietysti se tarkoittaa sitä, että öljyhoidot ja hoitosuihkeet on otettava käyttöön lähes päivittäin ja hoidon pitää olla niin hyvää kuin se on mahdollista. Myös ruokatottumuksiin on tehtävä muutoksi... yritän kyllä syödä terveellisesti, mutta en minäkään sille voi mitään että joskus vahingossa retkahdan herkkuihin ja roskaruokaan... : D

Ja minun on otettava ennen joka suihkuun menoa tavaksi laittaa tyrnihoitoa hiusten latvoihin ja kerran viikossa päänahkaan (estää kaksihaaraisia ja rauhoittaa hiuspohjaa). Katsotaan miten käy!

Tästä lähtee haasteen ensimmäinen päivä!

P.S. Kertokaa tekin hyvät ihmiset, oletteko antaneet vastaavia haasteita hiusten leikkauksessa tai hoidossa ja oletteko selvinneet niistä ja miten. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti