perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kiiltoa hiuksiin - luonnollisesti

Omat, aidosti kiiltävät hiukset on varmaan kaunein asia mitä tiedän. : ) Valitettavasti näen niitä liian harvoin. Keino, millä kaikki, niin hyvä kuin huonokuntoisetkin hiukset saavat - tosin väliaikaisesti - kiiltoa, on silikoni. Silikoni tekee hiuksen pintaan kalvon, joka saa sen näyttämään kiiltävältä ja hyväkuntoiselta, vaikka kalvon alla hius voi olla kuin röllipeikolla.
Silikonittomat shampoot taas paljastavat hiuksen todellisen kunnon. 

Niinpä meidän, jotka haluamme luonnollista kiiltoa hiuksiin, mutta eimme halua pilata hiuksiamme silikonilla, täytyy etsiä muita, mieluiten luonnon mukaisia keinoja. Hiukset luonnollisesti kiiltävät ollessaan elinvoimaiset ja hyväkuntoiset. Hyväkuntoiset latvat tunnistaa kiillosta valoavasten. Kun hiukset ovat kuivuneet tai huonokuntoiset, ne eivät kiillä.

Kun latvat ovat menneet / päässeet huonoon kuntoon, niitä ei korjaa mikään. Silikonilla voi saada ne näyttämään hetkellisesti hyväkuntoisemmilta, mutta jatkuvassa käytössä tilanne voi vain pahentua. Näille latvoille ei valitettavasti auta mikään muu kuin leikkaus. 
Hiukset kuluvat eniten aina latvasta, koska niihin kohdistuu eniten rasitusta ja ne lähtevät haaroittumaan helposti. Jo pelkkä tuuli, pakkanen, latvojen näprääminen yms. muu aiheuttaa latvan kulumista, muista käsittelyistä puhumattakaan. Jopa liian kova lämpö saattaa aiheuttaa latvojen kulumisen ja haaroittumisen.
Latvat siis vaativat entistä enemmän hoitoa. Mitä pidemmät hiukset, sitä enemmän niihin kuluu aikaa ja erityisesti latvasuojaa, hoitoainetta ja öljyhoitoja / hius-suihkeita. Marketeista löytyy näitä tuotteita joka lähtöön ja omille hiukille sopivimman löytää usein vain kokeilemalla.

Hiuksiin saa kiiltoa myös säännöllisillä öljyhoidoilla, kylmällä vedellä huuhtelemalla ja miedoilla hoitotuotteilla (ei liian korkea pH-arvo, eikä liian pesevää). Alkoholipitoiset aineet usein kuivattavat hiuksia.

Hiukset on helppo pilata huonolla hoidolla jopa viikossa, mutta hyväkuntoisen pitkän tukan saamiseen menee vuosia. Karua.

Tässä muutamia tuotteita, joilla saan latvoihini lisäkiiltoa. : ) (Riippuen tietysti hiuksista ja hiuslaadusta.)

XZ:n öljyhoito. Tekee hiuksista kosteutetut ja kiiltävät. Ei rasvoita tukkaa, joten voi laittaa hiuksiin myös ihan päänahkaa myöten.

XZ:n Cafe Vanilja hoitosuihke. Tekee hiuksista ilmavammat. Kesällä kätevä, koska sisältää UV-suojan. Talvisin kosteuttaa.

Garnier Fructis Nutri-Repair (kuivat, vaurioituneet hiukset). Joskus ostin tätä murulle synttärilahjaksi kun oli toivomuslistalla. Aine on kuitenkin silikonipitoista. Itse kun sitä kokeilin niin laitoin ihan vähän vain latvoihin. En oikein huomannut mitään muuta mainittavaa, kuin että ehkä vähän kosteutti. Ei merkittävää vaikutusta tehnyt - ainakaan minuun. Muru kyllä tykkää.

TRESemmen hiusnaamiot. Tällaisen ostin joskus Cittarissa kun oli tarjouksessa, pari purnukkaa kuiville ja katkeaville hiuksille. Hiukset oli kyllä ensimmäisenä päivänä käytöstä aivan uskomattoman pehmeät ja silkkiset, mutta seuraavana päivänä tulos ainakin omalla kohdalla oli se, ihan kuin ei olisi mokomaa ainetta käyttänytkään. : ( Mutta kaverit on kehunneet että on maailman paras hiusnaamio.

TUOTTEITA, JOISTA HIUKSET EIVÄT TYKÄNNEET YHTÄÄN

En muista merkkiä, mutta joskus tuli testattua hiuspuuteria. Antoi kuulemma tosi tuuheat hiukset ja vaikka mitä. No, innoissani sitten laitoin sitä ja tulos oli... no, lievästi sanottuna karsea. Kohtaan, johon olin hiuspuuteria laittanut ja pöyhinyt vähän, siitä tuli karkea ja sen tuntuinen että se katkeaa minä hetkenä hyvänsä. Kaveri sitten lätki hiuspuuteria hiukset täyteen. Onneksi oli tarkoitus muutenkin käydä suihkussa illalla. Ei kyllä ikinä enää hiuspuuteria. Hiukset näyttivät sellaisilta kuin en olisi pessyt niitä viikkoon. Kiilto katosi totaallisesti ja tuuheutta tuli kyllä, mutta se lässähti heti ensimmäisellä ovenavauksella. Ja pöh.

Kuivashampoo. Teki myös hiuksistani pesemättömän näköiset ja aivan karheat. Luonnollinen kiilto katosi tyystin. Tuuheuttakin piti tulla, mutta näytin lähinnä permannetulta kanalta.


Eipä mulla muuta. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti