lauantai 14. heinäkuuta 2012

Hiustenhoito ennenvanhaan

Ennen vanhaan oli moni asia toisin kuin nykyään. Esimerkiksi vanhemmilla ihmisillä oli uskomattomia palmikkoja, ranteen paksuisia ja hiukset olivat taivaallisen pitkät. Hiukset pestiin yleensä kerran viikossa lauantaisaunassa ja hiusten pesusuositus oli 1-2 viikon välein. (O______O)
Mutta nykyään harvoin näkee suomalaisilla enää paksuja, pitkiä hiuksia. Mikä on muuttunut hiustenhoidossa, kun on tapahtunut näin radikaali muutos suomalaisten hiuksissa? Ulkomailla nähdään edelleen näitä uskomattoman paksuja hiuksia (ja pitkiä) niin nuorilla kuin vanhoillakin.
Jokin on selvästi muuttunut. Käsittelevätkö suomalaiset liikaa hiuksiaan? Luulen että se ja elämäntavat ovat muuttaneet suomalaisten hiuksia eniten. Vieläkin näkee tosin poikkeuksia - suomalaisia joilla on upeat paksut hiukset. 
Yleinen käsitys Suomessa tuntuu tosin olevan se, että kaikilla suomalaisilla hiukset ohenee niin paljon, että yli 30-vuotiailla ei saa olla pitkät hiukset. Miksi näin on? Sitten jos joillain on niin sitä kauhistellaan ja pidetään nuoruunen tavoitteluna (toisaalta eikö kyse ollut loppu peleissä siitä että lyhyiden hiuksien piti nuorentaa?)
Pitkät hiukset sopivat mielestäni minkä ikäiselle tahansa.

Ja iästä riippumatta, terveen ihmisen päässä kasvaa hiuksia joka tapauksessa, eli minkä ikäinen tahansa voi saada kauniit, paksut hiukset. : ) Olen tästä jostain tutkimuksesta lukenutkin.
Sattumalta näin keskustassa erään vanhahkon naishenkilön, jolla oli upeat, luonnon kiharat, luonnostaan harmaantuneet pitkät paksut hiukset. Se oli upea näky.

Mutta erilaisuutta katsotaan aina vinoon. NIIN monella vanhemmalla naisella on lyhyet hiukset, että pidemmät hiukset taitaa olla jo harvinaisuus vanhemmalla sukupolvella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti