maanantai 17. syyskuuta 2012

Pitkien ja paksujen hiuksien salaisuus (ko?)

Olemmeko me turmelleet hiuksemme niin, ettemme saa millään sellaisia pitkiä hiuksia, jotka olisivat oikeasti paksut ja hyvinvoivat? Ihmettelemme, miksi hiukset kasvaessaan takkuuntuvat, katkeilevat ja hamppuuntuvat, eikä niitä tahdo mitenkään saada hyvännäköisiksi.
Sitten käytetään vitamiinilisiä ja shampoita uskoen niiden korjaavan ongelman kuin itsestään. Useimmiten ei kuitenkaan käy näin. Sitten kun nähdään kaupungilla tai muualla näitä ihmisiä, joilla hiukset ovat taivaallisen paksut, ihmetellään että ovatkohan nuo pidennykset ja jos ne ovat aidot niin hänellä on varmasti joku taikakonsti niihin.

Olen miettinyt tätä jo pitkään itsekseni ja tajusin, että joka ainoa sellainen ihminen, jolla on ns. "taivaallisen" paksut ja pitkät hiukset, ovat olleet täysin värjäämättä niitä ja ne poikkeustapaukset, jotka ovat värjänneet ja heillä on silti pakus pitkä tukka, myöntävät, että joka värjäyskerralla lähtee niin paljon hiuksia, että he miettivät mahtavatko niitä olla enää päässä sen jälkeen kun väri pestään pois ja ovat vakavissaan ajatelleet lopettavansa hiustenvärjäilyn. Niin kuin myös minä.
Itsekin muistan, kun itselläni oli omanväriset hiukset enkä koskaan värjännyt niitä niin olivat paljon tuuheammat ja paremmannäköiset kuin ikinä sen jälkeen. Siksi oonkin päättänyt nyt pärjätä kokonaan ilman hiusvärejä ja leikellä tätä värjättyä osaa vähitellen pois SITTEN kun olen saanut siitä tarpeeksi pitkän niin että muutaman sentin lyhennys silloin tällöin ei haittaa (eikä näy).
En uskalla leikellä näitä niin radikaalisti että leikkaisin heti värjätyn osan pois. Lisään tähän muutaman linkin hiusväreistä, lähteestä Wikipedia:

"Kevytväri
Kevytvärillä ei voida tehdä suuria värimuutoksia. Sillä on mahdollista ainoastaan tummentaa tai kirkastaa omaa hiusväriä, koska kevytvärissä käytettävä hapetin luovuttaa vähemmän happea. Myös vaikutusaika hiuksissa on pienempi kuin kestovärissä. Kevytväri kestää väristä riippuen 10-20 pesua. Huokoisissa eli paljon värjätyissä, kuivissa ja käsitellyissä hiuksissa kevytväri kestää jopa kauemmin kuin kestovärit."


"Kestoväri
Kestovärillä voidaan saavuttaa suurempi värimuutos kuin kevytväriä käytettäessä. Vain kestoväri pystyy täysin peittämään harmaan värin hiuksissa. Kestoväri ei peseydy täysin pois hiuksista koskaan. Kestoväri haalenee kyllä ajan myötä, mutta ei lähde täydellisesti pois, poikkeus on vaaleassa sävyssä, se ei lähde pois kuin vain odottamalla, että oma hiusväri kasvaa. Ainoa keino päästä kestoväristä kokonaan eroon on värinpoisto."


"Värinpoisto
Hiusväriä poistetaan kahdella tavalla: joko hapettamalla tai pelkistämällä eli emäksisellä tai happamalla värinpoistolla. Värinpoistossa poistuu sekä hiusten oma luonnollinen väri että keinotekoinen hiusväri. Joitain hiusvärejä kuten metallivärejä ei saada pois välttämättä kummallakaan näistä menetelmistä. Jos hiusväri on voimakkaasti kerrostunut, sen poistaminen voi olla hankalaa, jopa mahdotonta. Värinpoiston jälkeen hiukset ovat lähes poikkeuksetta keltaiset tai oranssit, riippuen lähtökohdasta.
Värinpoisto on hiuksille tehtävistä kemiallisista käsittelyistä hiuksia eniten kuluttavin, joten väripoistoa ei suositella käytettäväksi moneen kertaan, varsinkaan jos hiukset ovat jo valmiiksi huonossa kunnossa."


"Suoraväri
Suoraväri on poispeseytyvä väri. Väri kiinnittyy ainoastaan hiuksen pinnalle suomukerroksen päälle. Suoraväri kestää noin kahdeksan pesua. Suoravärillä voidaan elävöittää hiusväriä ja sillä voidaan taittaa esimerkiksi hiuksen ei toivottua vivahdetta, kuten keltaisuutta, tai liikaa punaisuutta. Muista hiusväreistä poiketen suoraväri ei vahingoita hiusta lainkaan."

Ehkä ainut - jos joskus vielä satun värjäämään - väri millä värjäisin olisi suoraväri ja vain ja ainoastaan enää raitoja. Ja ehken niitä joudu kuitenkaan enää ottamaan jos tämä värjätty osuus tästä vielä haalistuu eikä raja näy enää niin selkeästi. 

En siis lopeta minkään allergisien reaktioiden takia - niitä mulle ei oo koskaan tullut - mutta kyllä niistäkin saa niskakarvat pystyyn kun lukee juttuja netistä. Juuri sellaisillekin on niitä tullut että on vaan värjäilty vuodesta toiseen eikä oo ikinä ollu mitään ongelmaa ja sitten yhtäkkiä...
Kai se jollekin ainesosalle altistuminen sitten aiheuttaa. Tiedä häntä?

Hurjia juttuja tuolla netin keskustelupalstoilla kyllä tästä allergisista reaktioista - puolin ja toisin. Toisaalta kun ajattelen niin voi olla että kiitän vielä itseäni jonain päivänä siitä että päätin lopettaa värjäyksen. : )

Enkä tosiaan tuomitse ketään, joka hiuksiaan värjäilee, se ei vain enää ole minua varten eivätkä hiukseni kestä sitä. Haluan takaisin ihanat luonnolisen väriset hiukseni, vaikka ne saattavat hiukan tylsistyttää ajanmyötä.
Haluan vain pitää hiukseni päässä nyt niin kuin myös jatkossakin. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti