sunnuntai 26. elokuuta 2012

Hiustenmittaus kuvaa ja muuta sellaista

 Siinäpä se. : ) On se hieno tunne kun kerrankin kamerakin suostui yhteistyöhön. JA MITTANAUHA! Mutta pakko se kunnon mittanauha on kyllä ostaa tai oikeasti menetän hermoni tuon rotjakkeen kanssa. : D Mutta aika nopeasti nämä kyllä kasvaa, pakko myöntää. Ja mittaustuloskin näyttää ihan mukavalta. : ) Enää siis puuttuu n. reilut 20 cm niin ollaan tavoitemitassa. : )
Saas nähdä mitä mittanauha näyttää vuoden päästä!

Näitä hiuksia ei oo siis tosiaan leikattu noin puoleen vuoteen. Juurikasvua siitä tähän hetkeen näyttää mittanauhan mukaan olevan noin 9-10 cm. Kyllä, vaikka mulla on yleensä kitukasvuiset hiukset, lieneekö syynä sitten ollut biotiini ja vitamiiniyhdisteet, parempi ruokavalio vai mikä? Ja hyvä niin että kasvaa. : D Malttamaton kun olen.

Mutta niin se kai on et juurikasvu ei valehtele? Mulla kun on vielä mustaa väriä (vuoden vaihteessa värjäsin) sen jälkeen leikattiin, annoin kasvaa ja värjäsin punaiseksi, joka on tosin jo kivasti haalistunut. Mutta mustan ja punertavan värin raja näkyy selvästi. 

BTW olen taas muuten siirtynyt käyttämään XZ:n hoitotuotteita. Hehe. Mä en kyllä malta yhtään pysyä samassa tietyssä merkissä kovin pitkään. Paha paha. Täytyy kyllä nyt oikeasti ryhdistäytyä tai muuten...

Mut eipä mulla muuta. : ) Moikkelis koikkelis!

Värjäyslakko ja muuta juttua

Dodih, tänään on mökiltä sitten kotiuduttu. : ) Toisaalta ihan hyvää teki lähteä sieltä pois ettei ihan mökkihöperöksi tule, mutta muru ja muut lähti sinne takaisin vielä toiseksi päiväksi. Mä päätin jäädä kotiin - tosin kyllä tuli vähän semmonen olo et oisko sittenkin itekki pitäny vielä lähteä...
Huomenna on vielä vapaapäivä ja sit alkaa viimeinen viikko ennen muuttoa - ja koulun alkua. Oli ihanaa mökillä jutella hyvän ystävän kanssa koulunkäynnistä ja hiustenhoidosta. Kyllähän me tietty muustakin puhuttiin, mutta nämä kaks aihetta on niin lähellä meitä, molemmat kamppailee koulunkäynnin ja hiustenhoidon kanssa että tuleehan siitä väkisinkin puhuttua. : D
Kyseisellä henkilöllä on siis TOSI tuuheat ja paksut hiukset. Huonokuntoiset kylläkin - sen hän on itsekin myöntänyt - monien värinpoistojen ja vuosien värjäyskierteen ja blondauksen takia yms. Harmillista. Jos itse omistaisin niin paksut hiukset niin olisin niin onnellinen. <3
Puhuessamme hiuksista aloimme puhumaan hiustenvärjäyksestä ja sen vaikutuksesta hiuksiin - kuntoon ja tuuheuteen - ja tuli siinä todettua että lähes kaikkien ystävien ja omien kokemusten pohjalta voisin sanoa, että suurin syy ainakin omien hiusten ohentumiseen on varmaankin värjäys. Ja tämä ystäväkin myönsi että hänellä jopa siitä PALJOSTA paksuudesta on ainakin puolet lähtenyt värinpoistojen ja värjäyksen seurauksena.
Mietin sitten tuossa aamukahvilla auringossa mökin kuistilla istuen, että jos kokeilisin ainakin puoli vuotta - ehkä jopa vuoden -olla ihan kokonaan ilman väriä ja katsoa että palautuuko hiusten tuuheus takaisin ajan myötä. 
Ja sitten ehkä joskus kevytväreillä kampaamossa voisi laittaa omaan väriin sopivia raitoja tai jotain piristävää. Mutta ei enää kestovärejä.

Oon monta kertaa kasvattanu oman värin takaisin ja siinä ei oo siis mitään vikaa et sen takia värjäisin. Mutta aina sitä innostuu ties mistä ihme väristä ja sitten hiukset onkin niin huonossa kunnossa ettei enää oikein raaskisi värjäillä. Nyt viime värjäyksestä on kuukausi ja alimmat latvat on ohentunu kyllä, mutta muuten nää on kyllä ihan ok-kunnossa. Kaksihaaraisia tietty on, mutta ei nää sentään mitkään risukasat ole. : D

Oon toisaalta kyllä niin onnellinen, etten oo koskaan siihen värinpoistoon sortunut. Eikä mun hiukset kyllä sitä kestäisikään... 
Onneksi mä en välttämättä sitä edes tartte, latvat on tällä hetkellä omaa väriä vähän tummemmat ja punertavammat, mutta ei se maailmaa kaada. Se ois asia erikseen jos vaihtelis vaikka mustasta väristä vaaleeseen tai jotain muuta vastaavaa.
Mutta oi niitä hiuksia, joita ei oo koskaan värjätty. <3 On muuten paksut. Ja mäkin muistan kyllä silloin yläasteella ku aloin värjäämään joskus niin kyllä sitä ennen oli oikeasti paksummat hiukset. Ammattikoulussa sitten aloin värjäämään melkein kuukausittain ja kyllähän nämä siitä ohentui... sääli. : ( 

Voisin ihan piruuttani käydä googlettamassa tätä värjäysaihetta tarkemmin. Jos sieltä löytyisi vaikka jotain mukavaa ja mielenkiintoista. 

Ajattelin et vois nyt ens kuussa ostaa vihdoin ja viimein sen KUNNON mittanauhan. Poltin taas päreeni ton murun mittanauhan kanssa kun eihän se suostu mun kanssa yhteistyöhön. -.- Ei sitten millään. 

PERJANTAINA oli muuten ihan tajuttoman hyvä hiuspäivä! En ees ymmärrä. Koko illan aikana ei tarvinnu korjailla yhtään näitä ja pysy ihan täydellisesti! Musta jopa tuntu et näytti tosi tuuheilta, ihan ku oisin jotain lakkaa laittanut näihin. : D
Ja huomasin myös - ihan tahtomattani - kun oltiin iltaa viettämässä ja menin vessassa käymään kaverin kanssa ja menin sitten pesemään kädet ja peilailemaan ja siinä odotellessani kaveriani pöyhin vähän hiuksiani  - vaikka ei siihen tarvetta ois ollutkaan - niin peilin oikealla puolella oli eräs nuori nainen, jonka ilmeen nähtyäni lopetin kyllä hiusten pöyhimisen siihen paikkaan. Oli niin kärttyisän näköinen. Ja en todellakaan tarkoita tätä sillä että menen pöyhimään omahyväisesti hiuksiani muiden eteen ja haluan kerätä kaikkien vihaiset katseet sillä. Mulle ei nimittäin oo koskaan tullu tällasta tilannetta eteen. : o Joten ihan uutta mulle. Mutta kyllä sen naisen ilme hätkähdytti, sitä mä tässä vaan yritän sanoa.
Tietysti mä toivoisin et kaikki sais just sellaiset hiukset kun haluaa, mutta kun musta vaan tosiaan tuntuu, ettei hiusten oikeasta hoidosta nykypäivänä ole juurikaan tietoa ja se kyllä VALITETTAVASTI näkyy katukuvassa. 

P.S. Juurikasvua on mitattu n. 1,5 cm. ^^ Tästä se värjäyslakko alkaa! : )

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Uusi hiustenpesu rytmi

Jeps, tälläistä tänään. Oon koko päivän lahnaillut youtubessa. : D Löysinkin erään tosi ihanan videon, täytyy katsoa jos vielä muistaisin sen nimen niin linkitän tähän sen. 

 

Tässähän se. Meni hetki ennen kuin löysin. : D Oon niin tajuttoman huono muistamaan nimiä tai mitään... mutta aivan tajuttoman upea video (ja hiukset!) <3

Mutta niin - se minun todellinen asiani, syy tähän postaukseen - oli se kun tuossa tahtomattani eksyin hiusaiheisiin keskustelupalstoihin ja tuli mieleen sitten käydä tämän videon neidon kotisivuilla, missä hän selitti, miten hän hoitaa upeaa kuontaloaan. Ainut mikä oikeasti kolahti nuppiin siinä tekstissä oli se, että hän pesee vain KERRAN VIIKOSSA nuo hiukset! Olin ihan ihmeissäni!
Mutta hiukset ovat kiiltävät, hyvässä kunnossa ja todella puhtaan ja raikkaan näköiset. = ) Ihan kertakaikkisen uskomatonta!

Niin nyt mäkin sitten ajattelin kokeilla tällaista, että käyn normaalisti suihkussa - joka toinen päivä kuten tähänkin asti, mutta joka toisella pesukerralla pesisin hiukset pelkällä lämpimällä vedellä ja joka toisella taas ihan shampoon ja hoitoaineen kera ja jos onnistuu hyvin tämä niin harventaisin sen shampoon ja hoitoaineen käytön yhteen kertaan viikossa. En kuitenkaan pystyisi ihan kokonaan shampoosta luopumaan - enkä halua. Onhan shampoolla ja hoitoaineella monta tärkeää tehtävää.
Ja juuri kun olen löytänyt noin hyvän tuotesarjankin niin pakkohan sitä on käyttää. ; )

Jeps. Tällaista tänään. Enpä ehdi nyt enempää rupatella (sorry : () kun pitää alkaa siivoomaan. Muru tulee kohta kotiin. ^^ Heipä hei!

lauantai 18. elokuuta 2012

Kampaamo- vs. markettituotteet?

Ihan tylsyyksissäni aloin meittimään taas ja päädyin tähän aiheeseen. Onko teillä minkälaisia kokemuksia (molemmista) ja kumpaan suuntaan kallistutte? Joku tutkimus kertoi joskus, että markettituotteet päihittäät kampaamotuotteet mennen tullen. 
Itsellä on markettituotteista enemmän kokemusta, mutta vasta XZ ja EHS on tehneet muhun todella hyvän vaikutuksen (että kannattais käyttää pidempään). Mut EHS:stäkin jatkuvassa käytössä meni jotenkin maku. Hiuksista tuli karheat ja sellaiset että ei ollu oikein helposti selvitettävät. Takussa yms.
En tiiä mistä se sit johtu. Kampaamotuotteista oon käyttäny vain ja ainoastaan TREsemmeä, että sen enempää kokemusta ei oo ton puolen tuotteista. Mutta mitään pahaa sanottavaa mulla ei noista oo. : )
Oon ERITTÄIN TYYTYVÄINEN siihen uutuuteen, myös NATURALS-shampoo ja -hoitoaine on tosi hyvä homma. : ) Murun hiukset ei kuulemma taas tykkää siitä (naturalsista) yhtään. Tulee kuulemma karheat ja takkuiset hiukset (silikoni?), mutta jos mun pitäs nyt valita niin ehdottomasti jatkaisin (ja jatkan) tuon End Split Repair-sarjan käyttöä.

Mulla meinaa kyllä olla aina joskus sellainen taipumus että jos törmään johonkin "hienoon" hiustenhoitosarjaan, jossa luvataan kaikenlaista ja sitten jos siinä vielä lukee että "ei silikonia" niin homma on selvä. Näkisittepä vain, minkälainen katras shampoo- ja hoitoainepulloja tuolta kylppäristä löytyy.. Huhhuh.
Ei hyvä homma ollenkaan. Mä aina vannon et nyt pysyn tässä tietyssä tuotteessa jonkun aikaa, mutta aina silti on käynyt noin. Huoh. -.-
Jospa mä nyt saisin pidettyä ittestäni niskasta kiinni, kun ei tuossa TREsemmessä mitään vikaa ole, päin vastoin! Turhaahan se olisi lähteä hyvää shampoota vaihtamaan. Kun sitten ajaudun taas kerran siihen kierteeseen että käytän varmaan kaikki mahdolliset tuotteet läpi enkä silti löydä sitä, mikä sopii juuri minun hiuksilleni.

Nyt on niin mukavaa, kun olen saanut pidettyä lisäksi pääni tässä hiustenleikkaus / -tasoitus-asiassa. Enkä ole sortunut. ; ) Ilman leikkausta siis jo vuoden vaihteesta ja kasvu vaan jatkuu. ^^ Nyt ei kyllä ONNEKSI kukaan ole tullutkaan ehdottelemaan mitään. En tiiä, onkohan ne huomanneet sen etten mä suostu enää niin helposti... : D Ja hyvä niin. Mua alko jo tosissaan kyrsiä se jatkuva hokeminen kun pitäs ja pitäs leikata ja voivoi. -__- Huoh.
JA tietysti hokijalla lyhyeksi kynityt hiukset, valittaa aina kun on niin kuivat ja karheat hiukset.
Hmm...

Biotiinikuuri jäi tältä kuukaudelta väliin, mutta kyllä nämä silti vielä kasvavat. : D Aattelin et ihan hyvä se tauko on nyt pitää niin voi kuuria jatkaa sitten taas ensi kuussa. Pirkan monivitamiinilisää kyllä vetelen silloin tällöin, siinä on vähän biotiinia, mutta ei niin merkittävästi. AINIIN! Kun tuossa tuota TREsemmen ainesosaluetteloa ihan huvin vuoksi luin kun hoitoaine vaikutti päässä niin siinäkin luki että sisältää biotiinia!
Wuhuu. No ainakin hyvä että muissa tuoteissa on sitä jonkin verran, kun jäi nyt nuo ihan tabletit ostamatta.

Ja oi että mä pelkäsin, kun ei oo nyt niin usein tarvinnu latvoja leikellä että nyt ku en leikkaakaan niitä niin usein kun ennen että ne kuivuu ja katkeilee, mutta pah! Kosteat ja kiiltävät on. Ei yhtään kuivan tuntuiset. I LIKE. ^^

Yees, mutta tällästä tänään. Moikka! : )

torstai 16. elokuuta 2012

Terveppä terve, pitkästä aikaa ^^

Ihan näin heti aluksi pyydän nöyrästi anteeksi PITKÄN PITKÄN PITKÄÄ kirjoitustaukoa! : ( Syy siihen, kuten olen jo aikaisemminkin todennut, on se, että mulla on tosiaan HYVIN HARVOIN mahdollisuus alkaa kirjoittamaan tällä murun koneella tänne - saatika aikaa! Kaikennäköistä on tapahtunut tässä välissä... huhhuh.
En ole muuta oikeastaan ehtinyt tekemäänkään kun olemaan töissä - koulu alkaa ensi kuussa : < - ja juoksemaan asioilla kuin päätön kana. Tänään oli ensimmäinen kerta kun ehdin istahtaa kahvikupposen kanssa rauhassa alas ja alkaa leikkelemään kaksihaaraisia. O__O

Eli tilannekatsaus on nyt se, että olen tässä jo noin pari viikkoa käyttänyt TREsemmen uutuutta - mistä kerroinkin - eli end split repair-shampoo ja hoitoainetta. En huomannut ainakaan tuoteselosteissa että niissä olisi ollut silikonia - siitä ei tosin voi mennä takuuseen kun ne voidaan määritellä niin erilaisilla nimillä, mitä ei välttämättä edes tiedä silikoniksi!
Mutta eräässä keskustelussa jossa jaettiin kokemuksia kyseisestä tuotteesta, ainakin sanottiin että shampoossa ja hoitoaineessa EI pitäisi olla silikonia, mutta tietty hiusnaamio ja hoitosuihke (ko. sarja) on sitten asia erikseen. Niitä en ole käyttänytkään.
Tässä vaiheessa voisin luokitella tuotteen paremmaksi kuin uskoin / odotin. Kaksihaaraisia kyllä on edelleen, mutta vähemmän kuin aikaisemmin. Tänään löytyi muutama, mutta eihän se mikään ihme olekaan kun en ole aikoihin ehtinyt niitä leikkelemäänkään. : D

JA sitten sellainen ilmoitusasia myös, että hiukset on nyt taas vaihteeksi mitattu: uusi tulos on siis 56 cm! Wuhuu. ^^ Tästä on suunta vain "alaspäin". : D Vertauskuvallisesti siis...

JA vaikkei tämä nyt hiuksiin millään tavalla liitykkään niin tämän kuukauden kiireet olivat mm. muutto, joka on ensi kuussa, tärkeiden papereiden toimittaminen, metsästäminen, täyttäminen yms. Ja vaikka mitä. Että kerrankin voin sanoa että olen kirjaimellisesti ollut kiireinen.
Huh, mikä kuukausi.
Ja juuri muuttopäivänäkin on juuri sopivasti enismmäinen koulupäivä. Onneksi koulu on tosin vasta illalla. : D Mutta haastavalta se silti kuullostaa. Mitenköhän mä selviän?

Mutta jees, ei mulla tällä erää muuta ole. : ) Näkemisiin!